Advarer mot iq-test på Facebook

Lar du deg lokke, kan det hende du må punge ut 120 kroner hver uke.

Advarer mot iq-test på Facebook
Publisert
Sist oppdatert

Mange bruker Facebook til å legge ut resultater av ulike tester de finner på nettet. Men ikke alle tester du ser på det populære nettsamfunnet er like harmløse.

Norske forbrukermyndigheter har de siste dagene fått en rekke klager på en iq-test som er blitt lagt ut i en annonse på Facebook.

Det er selskapet Mobil-ringetoner-spill som står bak tjenesten, som ble markedsført på Facebook. Flere forbrukere oppfattet annonsen som en helt uskyldig iq-test. Men de som har tatt iq-testen er blitt registrert i mobilselskapets databaser, og dermed fått aktivert en uønsket abonnementstjeneste.

Etter det DinSide erfarer, koster det hele 120 kroner per uke å være registrert i denne mobiltjenesten. Det tilsvarer en pris på mer enn 6.200 kroner i året.

EKTE ELLER FALSK? Sjekk ut denne Facbook-annonsen

Stengte tjenesten

Mobil-ringetoner-spill har hittil brukt mobilkortnummeret 2338 - et nummer som det store selskapet Ericsson IPX eier. Etter Forbrukerombudets henvendelser har nå Ericsson stengt tjenesten, slik at ingen flere forbrukere kan bli lurt.

Forbrukere som har deltatt i iq-testen og blitt belastet for denne, anbefales å ta kontakt med Ericsson IPX, da det er de som håndterer klagesakene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.