Kriminelle tiggere:

Advarer mot kynisk svindel

- Selv om man tror gjerningen er god, så er den ikke nødvendigvis det, sier politiet til DinSide.

ADVARER: Etterforskningsleder i politiet i Trøndelag, Kjetil Mollan, sier at kunder bør være på vakt. Foto: Audun Braastad / NTB
ADVARER: Etterforskningsleder i politiet i Trøndelag, Kjetil Mollan, sier at kunder bør være på vakt. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En Coop Extra-butikk nord i Trøndelag sliter med kyniske svindlere som forsøker å lure en rekke kunder - da særlig de eldre.

Det skriver Trønder-Avisa.

Butikksjef Jan Magne Bjørke, sier til avisa at det er bra svindelen blir belyst i media.

Svindlernes framgangsmetode beskrives som «pågående».

- Kvinnelige tiggere sitter utenfor butikken og forsøker å overbevise kunder om å betale for ulike barneartikler de sier at de trenger. Enten ved å bare følge etter dem, eller ved å spørre dem på utsida av butikken, sier Bjørke til avisa.

DinSide har vært i kontakt med Bjørke, som henviser til sitatene gitt til Trønder-Avisa.

Tror de gjør en god gjerning

Butikksjefen forteller videre at han har sett tiggere ta med egen kurv og fylle den med ullprodukter, morsmelkerstatning og andre kostbare varer.

- Kundene blir gjerne sjokkert over hvor mye de tar med, men flere er samtidig så snille at de går med på å betale for det, sier han, og forklarer at noen kunder har betalt 50 kroner, mens andre punger ut opp mot 3000 kroner for tiggernes varer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer