Advarer mot luresalg

Butikkene lokker med prisfest, men prisen på varene er ikke alltid kuttet.

Publisert
Sist oppdatert

"Halv pris", "januarsalg" og "prissjokk" er bare noe av det butikkene lokker med nå i januar, men dessverre er ikke alltid tilbudene reelle. Det skriver Aftenposten i dag.

Prisen på varene er ikke alltid kuttet, og nå reagerer Forbrukerombudet.

- Ikke se deg blind på tilbudene, men sjekk prisen på varen i flere butikker, råder seksjonsleder Jo Torkel Gjedrem i Forbrukerombudet.

Flere butikkjeder skal allerede ha fått brev med krav om å legge frem dokumentasjon på at salget virkelig er et salg. For å være et ekte salg skal varen være solgt til førpris i en periode rett før salget. Dessuten skal alltid salgsprisen oppgis i markedsføringen, skriver Aftenposten.

- Foreløpig sier vi ikke at de har gjort noe galt, men siden dette er et nytt fenomen, ønsker vi å sjekke om dette er et salg eller ei. Er det salg hele året, er det noe som ikke stemmer, sier Gjedrem.

Se opp for 1-kronesbløffene

Møbel og sport

Det er spesielt kjeder som selger møbler eller sportsutstyr som har fått brev fra Forbrukerombudet med krav om å dokumentere førprisene. Sammen med elektronikkbransjen er disse bransjene stadig overvåket av Forbrukerombudet, blant annet fordi det er snakk om dyrere varer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.