Advarer mot lykkepiller

Amerikanske helsemyndigheter har nå sendt ut en advarsel om bruk av flere populære antidepressiva. Årsaken er at pillene kan føre til enda større depresjoner.

Publisert
Sist oppdatert

Det er det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) som nå ber produsentene av såkalte lykkepiller om å føre opp en advarsel på sine medikamenter. De mistenker at pillene kan føre til enda større problemer for noen brukere.

Komplikasjoner ved bruk av lykkepiller kan være en forverring av depresjon, angstanfall, manisk oppførsel og økt risiko for selvmordsforsøk. Det er spesielt i begynnelsen av en behandling eller når doseringene blir endret at disse problemene kan oppstå.

Vanlige antidepressivaBlant pillene som mistenkes for å føre til bivirkninger er flere kjente antidepressiva. Advarselen fra FDA omfatter produktene Prozac, Zoloft, Paxil, Luvox, Celexa, Lexapro, Wellbutrin, Effexor, Serzone og Remeron.

- Vi er ikke sikre på at disse medikamentene er ansvarlige for endringer i adferden hos brukerne. Men vi vil allikevel be leger og pårørende om å være på vakt mot komplikasjoner og søke øyeblikkelig behandling om problemer skulle oppstå, sier Russel Katz til webmagasinet WebMD. Katz er leder for forsknings- og evalueringsavdelingen ved FDA og ønsker seg nå mer forskning på mulige komplikasjoner ved bruk av antidepressiva.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer