Advarer mot mirakelkurer

Slik styrer du unna svindelproduktene.

Styr unna internettannonserte medisiner uten vitenskapelige tester, advarer uavhengig medisinsk organisasjon. Foto: Colourbox/Montasje
Styr unna internettannonserte medisiner uten vitenskapelige tester, advarer uavhengig medisinsk organisasjon. Foto: Colourbox/Montasje Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Storbritannia går medisinske eksperter ut og advarer mot mirakelmedisiner som ikke er vitenskapelig testet, som markedsføres på nett og som skaper falske håp hos syke pasienter.

Den britiske uavhengige medisinske organisasjonen Sense About Science har kommet med en guide som skal hjelpe forbrukere å skille medisinene med beviselig effekt, fra de falske.

Nettmedisin er risikosport

Sense About Science støtter ekspertene og sier at mange pasienter som befinner seg i en sårbar situasjon, lar seg narre av reklame og misledende historier på nett, og bruker titusenvis av kroner på medisiner som kanskje ikke er annet enn slangeolje.

Organisasjonen er ifølge avisen Daily Mail, bekymret over de emosjonelle og finansielle kostnadene ved overvurderte behandlinger som selger falskt håp.

Bruk pengene på noe annet

- Vi har blitt kontaktet av så mange mennesker som er utslitt av presset de føler om å prøve annonserte produkter, dietter og øvelser. En person fortalte oss hvordan det siste året av hans kones liv ble brukt til konstant jakt på nye behandlinger, fra geiteblod-serum til ulisenserte stamcellebehandlinger utenlands, alt til ingen nytte, forteller administrerende direktør i Sense About Science, Tracey Brown, til Daily Mail.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer