Advarer mot munnpiercinger

Kan skade tenner og tannkjøtt.

Munnpiercinger kan ha store konsekvenser for tannhelsen din. Foto: Colourbox
Munnpiercinger kan ha store konsekvenser for tannhelsen din. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En studie fra Universitetet i Tel Aviv, viser at 15-20 prosent av ungdommer med munnpiercinger har stor risiko for tannkjøttsykdom og brist på tennene.

Ifølge Dr. Liran Levin, som er tannlege ved odontologisk institutt ved universitetet i Tel Aviv, kan disse konsekvensene føre til for tidlig tap av fortenner senere i livet. Dette ifølge en artikkel på DentistryHub.com

Høy risiko for brist og brudd på tennene som følge av piercinger er ikke funnet for andre aldersgrupper, ifølge den israelske studien. Tilfeller med alvorlig skade blant ungdom uten piercinger i munnhulen, er like sjeldne, ifølge Dr. Levin.

Leppe-piercing kan krympe tannkjøttet

Bør tenke seg om

Piercing-studiene er gjennomført i flere etapper, den siste er gjort med bakgrunn i undersøkelser fra flere steder i USA og ellers i verden.

Ti prosent av alle ungdommer i New York har en eller annen form for piercing i munnen, sammenliknet med 20 prosent i Israel og 3,4 prosent i Finland. Dr. Levin råder ungdom til å tenke seg om to ganger før de får en munnpiercing, da det lett kan føre til komplikasjoner med tannhelsen som enkelt kan hindres, og i noen tilfeller kan det ifølge Levin få døden til følge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer