Advarer mot mye fruktjus

Fruktjus og smoothies kan høres sunt ut, men nå advarer ernæringseksperter mot å overdrive inntaket.

Publisert
Sist oppdatert

Eksperter fra den engelske organisasjonen British Dietetic Association sier folk også bør passe på å få i seg nok frukt og grønnsaker i ubehandlet form.

I tillegg sier de at noen typer drikke, særlig melkebaserte smoothies, inneholder mye kalorier.

- Små mengder frukt er en enkel måte å få i seg vitaminer på, men mangel på c-vitamin er ikke det største problemet i dag, sier Ursula Arens fra organisasjonen til BBC.

- Hvis du ser på en vanlig porsjon jus inneholder den mange kalorier. Nå som overvekt er et større problem enn mangel på c-vitamin bør folk vurdere jusinntaket nøye, sier hun.

Doktor Frankie Phillips fra den samme organisasjonen legger til:

- Det er som med alle andre matvarer - moderasjon er nøkkelen.

- Når det gjelder fruktjus er usukret jus av appelsin eller eple helt greit, og det vil telle med i ”fem-om-dagen”-regnskapet, sier han.

Men han sier at uansett hvor mye jus du drikker vil det bare telle som en av de fem - ettersom poenget med ”fem-om-dagen”-anbefalingen er å få folk til å spise flere forskjellige typer frukt og grønnsaker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer