Advarer mot nettsalg av «coronamedisin»

Nettsalget av smittevernutstyr og medisiner som skal hjelpe mot coronaviruset, øker.

FALSKE MEDISINER: På nett selges det alt fra falske medisiner som hevdes å hjelpe mot covid-19, til smittevernsutstyr. Foto: NTB Scanpix
FALSKE MEDISINER: På nett selges det alt fra falske medisiner som hevdes å hjelpe mot covid-19, til smittevernsutstyr. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Legemiddelverket og Tolletaten går nå ut og advarer mot useriøse nettsider som prøver å svindle privatpersoner, bedrifter og helsetjenesten ved å tilby beskyttelsesutstyr og medisiner til behandling av coronaviruset.

Spredningen av covid-19 har gjort at kriminelle verden over har sett muligheten til å tjene penger på folks frykt for å bli smittet, skriver de i en felles pressemelding.

Falske varer

Legemiddelverket og Tolletaten påpeker at du ikke vet hva du får hvis du bestiller beskyttelsesutstyr og medisiner fra nettsteder man ikke vet at er seriøse.

− Du vet aldri hva du får, det kan gi deg falsk trygghet og i verste fall kan du få alvorlige helseskader av å bruke utstyr og medisiner du kjøper fra useriøse nettsteder, sier seniorrådgiver Line Saxegaard i Legemiddelverket.

På Interpols nettsider, skriver de at utbruddet av coronavirussykdommen har gitt en mulighet for raske kontanter for de kriminelle, som drar nytte av økt etterspørsel etter personlig beskyttelse og hygieneprodukter.

I deres «Operation Pangea», som foregår i 90 land, fant de 2.000 lenker på nettet som reklamerte for produkter relatert til COVID-19.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer