Advarer mot ny kortsvindel

En e-post som tilsynelatende skal være fra Visa og Mastercard forsøker å lure til seg kredittkortinformasjon fra nordmenn. Av: Mats Løvstad / ABC Nyheter

IKKE SVAR PÅ DETTE: I e-posten blir du bedt om å trykke på en link som sender deg til et skjema der ulike opplysninger skal fylles inn.
IKKE SVAR PÅ DETTE: I e-posten blir du bedt om å trykke på en link som sender deg til et skjema der ulike opplysninger skal fylles inn. Vis mer

Svindlerne bak e-posten spiller freidig nok på VISA og Mastercard sitt reelle sikkerhetstiltak som er designet for nettopp å få bukt med svindel; «Verified by Visa og MasterCard SecureCode».

En lengre tekst i e-posten forespeiler mottakeren at han eller hun må lage sin egen sikkerhetskode for å få handlet på nettet.

Deretter blir mottakeren bedt om trykke på en link for å lage denne koden. Ved å gjøre dette blir du ledet til en side som ber deg oppgi blant annet fødselsnummer, kortnummer og kortets sikkerhetskode.

Tøm kontoen før svindlerne gjør det

– Ville aldri skjedd

Dét må du ikke finne på å gjøre. Hovedregelen om å ikke oppgi personlige koder eller kontoinformasjon på slike sider gjelder fortsatt i høyeste grad.

– Informasjon som det her bes om ville aldri et kortselskap ha bedt om, sier Hilde Fredheim Høgberg, kommuniksjonssjef i Eurocard og Diners Club, til VG.

Høgberg oppfordrer personer som skulle være så uheldig å bli lurt om å ta kontakt med sin kortutsteder umiddelbart.

Les også: Historisk lavt nivå på kortsvindel i Norge (ABC Nyheter)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer