Advarer mot ny type svindel på Finn.no

Jobbsøkere har blitt utsatt for en ny type svindel fra stillingsannonser på Finn.no.

SVINDEL PÅ FINN.NO JOBB: En ny type svindel har rammet jobbsøkere som har søkt på stillinger på Finn.no jobb. Svindlerne oppretter fiktive jobbannonser og lurer søkere til å gi fra seg BankID under dekke av å skulle gjennomføre en bakgrunnssjekk. Finn.no advarer. Foto: Kristin Sørdal
SVINDEL PÅ FINN.NO JOBB: En ny type svindel har rammet jobbsøkere som har søkt på stillinger på Finn.no jobb. Svindlerne oppretter fiktive jobbannonser og lurer søkere til å gi fra seg BankID under dekke av å skulle gjennomføre en bakgrunnssjekk. Finn.no advarer. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finn.no går nå ut og advarer om den nye svindeltypen.

Det dreier seg om falske stillingsannonser hvor svindlerne gjennom en «søknadsprosess» lurer jobbsøkere til å gi fra seg BankID-informasjon - og gis dermed tilgang til å tappe ofrenes konto for penger.

Falske bedriftsprofiler til faktiske selskaper

- De siste dagene har vi dessverre opplevd en helt ny form for svindelforsøk på Finn. Det har blitt opprettet falske bedriftsprofiler på Finn jobb, og deretter lyst ut ledige stillinger på Finn i disse bedriftsprofilenes navn, skriver Finn i en pressemelding.

- Så er det noen som har søkt på stillingene, og de har da først fått en sms som sier takk for søknaden og videre at de har et samarbeid med Dnb om et system som skal hjelpe dem med bakgrunnssjekk - og da blir de bedt om å oppgi navn og personnummer for å få gjennomført denne bakgrunnssjekken, forteller Geir Petter Gjefsen, leder Forbrukertrygghet hos Finn.no, til Dinside.

Ifølge Finn.no lyder SMS-en slik:

«I samarbeid med DNB har vi utviklet program som du enkelt gir oss tilgang til de opplysninger som vi trenger. For å delta, svar denne meldingen med navn og personnummer».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer