Advarer mot nye tilbud i faktura-form

Dette er et tilbud, ikke et betalingskrav.

ADVARER: Trygg Handel ber små og store firmaer være obs på tilbud fra OnlineOpplysningen.no og GlobalExpress. Foto: ILLUSTRASJON
ADVARER: Trygg Handel ber små og store firmaer være obs på tilbud fra OnlineOpplysningen.no og GlobalExpress. Foto: ILLUSTRASJON Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside har ved tidligere anledninger advart mot Dinopplysning.no og Fylketditt.no, som begge sender ut markedsføring i form av noe som ligner på fakturaer.

Nå advarer Trygg Handel mot nok et firma som opererer på samme vis.

Les også vår store oversikt over forskjellige typer svindel

Ikke et betalingskrav

Fellesnevneren for denne typen markedsføring er altså at det blir sendt ut et tilbud, som er utformet som en tradisjonell faktura.

Forskjellen er at i feltet for betalingsfrist står det påskrevet registreringsfrist, med små bokstaver, som på bildet til høyre.

Dette er også tilfellet for den nye aktøren som er kommet på banen, OnlineOpplysningen.no, som sender ut en faktura pålydende 6225 kroner for en annonse på deres sider.

Øyvind Waardal, support- og informasjonsansvarlig i Trygg Handel, sier til Dinside at de opplever at alle typer bedrifter, både små og store, mottar disse henvendelsene, deriblant fra OnlineOpplysningen.no.

- Vi mottar et titalls klager hver uke på OnlineOpplysningen.no, og ser at alle som har et organisasjonsnummer er potensielle mottakere for denne typen tilbud, sier Waardal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer