Advarer mot nytt nettbankvirus

Kan gjøre om dine nettbank-transaksjoner.

SLIK UNNGÅR DU "GAME OVER": Oppdater datamaskinen og ikke klikk på lenker du får tilsendt på mail. Foto: Colourbox.com
SLIK UNNGÅR DU "GAME OVER": Oppdater datamaskinen og ikke klikk på lenker du får tilsendt på mail. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FBI advarer mot en ny banktrojaner som for tiden herjer i USA.

Viruset med navnet "Game over" som sendes ut gjennom falske e-poster, har forårsaket at en rekke amerikanere har fått lastet ned skadelig programvare på sine datamaskiner, og fått tilgang til de berørtes nettbank-kontoer.

Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) sier til DinSide at viruset foreløpig ikke er kommet til Norge, men seniorrådgiver Christian Meyer forventer at det vil dukke opp.

- Jeg forventer at dette vil komme til Norge. Virus av denne typen kan være lønnsomme for de som står bak, som gjør at de vil se etter nye markeder, sier Meyer.

Slik unngår du trøbbel

For å unngå "Game over" og denne typen trojanere, er det to ting du selv kan gjøre for å unngå problemer.

- Hold operativsystemet og alle programmer oppdatert. Dessuten bør du ha antivirus installert både på mobiltelefonen og på PC-en, sier Meyer.

Dette fordi de nye smarttelefonene i realiteten er små datamaskiner. Dessuten kan man bruke bank-id på mobilen til å logge inn i nettbanken.

Vel så viktig er det å være kritisk til e-poster som ber deg klikke på vedlagte lenker, og ikke åpne vedlegg eller installere programmer som kommer fra ukjente.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer