Advarer mot puppe-piller

Naturmiddelet Top-up som blant annet selges i danske nettbutikker lover å øke bryststørrelsen på noen få uker. Nå advarer helsemyndighetene mot farlige bivirkninger.

Publisert
Sist oppdatert

Det er god grunn til å være forsiktig med medisiner som du kjøper på nettet. Nå advarer danske helsemyndigheter mot naturmiddelet Top-up som blant annet kan gi bivirkninger som brystkreft og dødelig blodpropp.

Forbudte urterDen danske nettbutikken Bella Beauty har den siste tiden solgt 800 glass med naturmiddelet som skal "gi en større og fyldigere barm med resultater etter bare noen få uker".

Blant "bivirkningene" som er oppgitt er glattere hud, større lepper og mer sexlyst. Men produktet inneholder to farlige urter som ikke er lovlige å selge i Europa.

- Disse pillene skal du holde deg langt unna. Pillene kan øke risikoen for brystkreft og blodpropper, sier overlege Charlotte Wilken-Jensen ved Roskilde Amtssygehus til danske Morgenavisen 24timer.

Pillene inneholder blant annet sølvlys som er kjent for å gi leverskader og forstyrre hjerterytmen, samt dvergpalme som påvirker hormonbalansen i kroppen.

Aksepterer advarselDen danske importøren av Top-up har nå stanset salget av pillene og skylder på produsenten dersom produktet inneholder naturmidler som ikke er tillatt i salg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer