Skattemelding

Advarer mot skattesvindel

Buypass advarer mot potensielle svindlere når skattemeldingen blir tilgjengelig.

SKATTESVINDEL: I forbindelse med ny skattemelding er det store sjanser for at det vil dukke opp ny svindel, advarer Buypass. Foto: Berit B. Njarga
SKATTESVINDEL: I forbindelse med ny skattemelding er det store sjanser for at det vil dukke opp ny svindel, advarer Buypass. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når skattemeldingen blir tilgjengelig, er det stor risiko for nye svindelforsøk der kriminelle utgir seg for å være skatteetaten, skriver Buypass i en pressemelding.

De advarer nå mot potensielle svindlere og ber folk være ekstra oppmerksomme.

Ny skattemelding

I februar kunne Skatteetaten vise frem den splitter nye skattemeldingen, som blir sendt ut fra og med 18. mars.

Buypass, som er leverandør av sikker, elektronisk innlogging, advarer nå mot svindlere som vil utnytte dette.

De skriver at erfaringen fra de siste årene er at datakriminelle bruker dette som en mulighet til å svindle nordmenn for store pengesummer via falske nettsider.

Dette gjør de ved å utgi seg for å være skatteetaten og metoden de ofte bruker, er å sende ut en e-post med en lenke der du må inn for å bekrefte eller gi fra deg informasjon. Svindelforsøk via e-post er et økende problem, og til tross for at befolkningen nå har en høyere bevissthet og kompetanse på informasjonssikkerhet oppfordres folk til å være ekstra oppmerksomme.

Skatteetaten er, slik Dinside har vist til mange ganger, svært utsatt når det gjelder såkalte phishing-mail (nettfisking), der svindlere utgir seg for å være Skatteetaten for å lure folk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer