Advarer mot slankemedisin

Leger bør slutte å skrive ut den reseptbelagt slankemedisinen.

Publisert
Sist oppdatert

Nytten av disse medisinene er mindre enn risikoen, og The European Medicines Agency (EMA) anbefaler derfor at disse midlene trekkes fra markedet.

Slik innleder EMA en pressemelding om slankemidler som inneholder virkestoffet sibutramine. Virkestoffet det vises til er det samme som brukes i slankemedisin som selges i norske apotek; Reductil og Sibutramin Sandoz.

Norske leger får i den forbindelse beskjed fra Legemiddelverket om å ikke skrive ut resept på disse medisinene, vurdere på nytt behandling av pasienter som får medisinene og evt. avslutte behandling uten nedtrapping.

Advarselen er sendt ut til helsepersonell i hele Norge, fra kontaktperson og overlege dr. med Kjetil Retterstøl ved Avdeling for legemiddelutredning ved Legemiddelverket.

Mer på på nettsidene til Statens legemiddelverk

Det er bare en måned siden Statens legemiddelverk advarte mot en annen slankepille. Les mer på KK.no

Øker risiko for hjerte- og karsykdom

Årsaken til den nye advarselen er at bruken av medisiner med virkestoffet sibutramin øker risikoen for hjerte- og karsykdommer, som hjerteinfarkt og slag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.