Advarer mot svartebørs under OL

Forventer at mange nordmenn vil gå i fellen før OL i London.

POPULÆRT: Billettene begynner allerede å bli utsolgt til OL i London. Men vil du få med deg for eksempel BMX-konkurransene, bør du unngå svartebørsen.  Foto: London 2012
POPULÆRT: Billettene begynner allerede å bli utsolgt til OL i London. Men vil du få med deg for eksempel BMX-konkurransene, bør du unngå svartebørsen. Foto: London 2012 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 27. juli til 12. august barker verden sammen under sommer-OL i London. Og med så store begivenheter bare en kort flytur unna, vil mange nordmenn prøve å få tak i noen av de 7,6 millioner billettene.

Nå frykter Forbrukerombudet at billetter på svartebørsen vil skape store problemer.

– Det har dukket opp eksempler allerede, og det vil helt sikkert dukke opp flere når OL nærmer seg, sier juridisk direktør Frode Elton Haug til DinSide.

Leveringsproblemer

Det er flere problemstillinger rundt det å kjøpe billetter på svartebørs. Først og fremst kan det skape problemer for kjøperen.

Aktører som kjøper opp billetter og selger dem til høyere pris blir ofte forbundet med leveringsproblemer. Mange opplever å ikke få billettene de har betalt for, mens andre ikke får dem før i siste liten.

– Dette er det flere som opplever, og noe vi får klager på, forteller Haug.

Vi har blant annet skrevet flere artikler om det norske selskapet Euroteam, som i fjor sommer måtte tilbakebetale 433.000 kroner til misfornøyde kunder som ikke fikk billettene de hadde kjøpt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer