Advarer mot svensk levering

Politi og tollere advarer nordmenn mot å få levert varer fra svenske butikker.

PASS PÅ: Svenske butikker langs grensen tilbyr å levere varer til nordmenn, ifølge Tolletaten og Politidirektoratet, som understreker at dette fører til karantene. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
PASS PÅ: Svenske butikker langs grensen tilbyr å levere varer til nordmenn, ifølge Tolletaten og Politidirektoratet, som understreker at dette fører til karantene. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske butikker langs grensen tilbyr å levere varer til nordmenn, ifølge Tolletaten og Politidirektoratet, som understreker at dette fører til karantene.

En svensk handelsperson som leverer varer til Norge, vil bli pålagt 14 dagers karantene før vedkommende får reise tilbake til Sverige, varsler de to etatene.

De understreker også at man i slike tilfeller også pålegges toll fra første krone fordi handelspersonen regnes som en kommersiell aktør.

En norsk borger som henter varer i Sverige, vil bli pålagt 14 dagers karantene ved retur til Norge.

Tolletaten og Politidirektorat oppfordrer til sunn fornuft og ber befolkningen om å respektere regelverket og følge rådene fra helsemyndighetene.

Mye dyrere svenskehandel

Det er også verdt å merke seg at grensehandelen er blitt vesentlig dyrere etter kronekollapsen.

Derya Incedursun, forbrukerøkonom i Nordea, påpeker at det nå vil være mindre lønnsomt med svenskehandel fremover.

- 100 svenske kroner koster nå 107,46 norske kroner (per 20. mars 2020), mot 93,97 kroner 2. januar. Nå som den norske kronen har svekket seg kraftig mot den svenske, er det mindre lønnsomt å ta turen til grensen fremover, sier Incedursun til Dinside, og gir følgende eksempel:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer