Advarer mot svensk levering

Politi og tollere advarer nordmenn mot å få levert varer fra svenske butikker.

PASS PÅ: Svenske butikker langs grensen tilbyr å levere varer til nordmenn, ifølge Tolletaten og Politidirektoratet, som understreker at dette fører til karantene. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
PASS PÅ: Svenske butikker langs grensen tilbyr å levere varer til nordmenn, ifølge Tolletaten og Politidirektoratet, som understreker at dette fører til karantene. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske butikker langs grensen tilbyr å levere varer til nordmenn, ifølge Tolletaten og Politidirektoratet, som understreker at dette fører til karantene.

En svensk handelsperson som leverer varer til Norge, vil bli pålagt 14 dagers karantene før vedkommende får reise tilbake til Sverige, varsler de to etatene.

De understreker også at man i slike tilfeller også pålegges toll fra første krone fordi handelspersonen regnes som en kommersiell aktør.

En norsk borger som henter varer i Sverige, vil bli pålagt 14 dagers karantene ved retur til Norge.

Tolletaten og Politidirektorat oppfordrer til sunn fornuft og ber befolkningen om å respektere regelverket og følge rådene fra helsemyndighetene.

Mye dyrere svenskehandel

Det er også verdt å merke seg at grensehandelen er blitt vesentlig dyrere etter kronekollapsen.

Derya Incedursun, forbrukerøkonom i Nordea, påpeker at det nå vil være mindre lønnsomt med svenskehandel fremover.

- 100 svenske kroner koster nå 107,46 norske kroner (per 20. mars 2020), mot 93,97 kroner 2. januar. Nå som den norske kronen har svekket seg kraftig mot den svenske, er det mindre lønnsomt å ta turen til grensen fremover, sier Incedursun til Dinside, og gir følgende eksempel:

Hadde du reist på harryhandel 2. januar og kjøpt varer til 3000 svenske kroner, ville dette kostet deg 2819,1 kroner.

De samme varene vil nå koste deg 3223,8 kroner.

- Det er en betydelig forskjell, grensehandelen er blitt dyrere, sier hun videre.

Totalt vil det for mange være mindre å spare om du skal over grensa nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer