Falske konkurranser

Advarer mot svindel

Det er oppdaget at Ikea misbrukes i falske konkurranser på SMS, e-post og i sosiale medier.

MISBRUKT: På nettsiden sin advarer varehuset Ikea om at det er svindel-konkurranser i omløp på flere plattformer, hvor merkevaren deres blir misbrukt. Foto: Saul Loeb/AFP/NTB Scanpix.
MISBRUKT: På nettsiden sin advarer varehuset Ikea om at det er svindel-konkurranser i omløp på flere plattformer, hvor merkevaren deres blir misbrukt. Foto: Saul Loeb/AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

På kundeservice-siden sin advarer Ikea mot svindelkampanjer på SMS, e-post og i sosiale medier. Det er da snakk om falske konkurranser.

«Konkurransene» har varierende ordlyd, men alle hevder at du ved å delta kan vinne gavekort eller lignende fra varehusgiganten. Det er også blitt oppdaget falske ordrebekreftelser, opplyser Ikea.

Ikke klikk på annonser, lenker og vedlegg fra mistenkelige kilder, er varehusets klare beskjed til publikum.

De framholder at deres ekte konkurranser vil bli annonsert på Ikea.no eller deres offisielle Facebook-side. Står de omtalt der, kan du trygt melde deg på konkurranser i vel viten om at det er i varehusets regi.

Slik avslører du falske konkurranser

Falske konkurranser, eksempelvis på Facebook, er på ingen måte et sjeldent fenomen. På some-plattformen legges det ofte ut konkurranser hvor du skal like, dele og skrive noe i kommentarfeltet. Dette kan videre føre deg inn på sider som fremmer svindel, ifølge Nettvett.no.

Andre konkurranser kan gi deg en telefon til ti kroner, noe som kan være korrekt, men ofte må du i tillegg tegne et abonnement, hvor månedsavgiften ofte er skyhøy og abonnementet er vanskelig å komme ut av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer