Advarer mot svindel

Økokrim advarer om at kriminelle utgir seg for å være Økokrim.

Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB
Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert

- Det er viktig for oss å gi beskjed om at vårt navn misbrukes av kriminelle til å begå bedrageri. Økokrim vil aldri be deg om å oppgi PIN eller kode til din BankID, sier sjef for Økokrim Pål K. Lønseth.

Slik går de frem

Svindlerne ringer fra Økokrims telefonnummer, oppgir Økokrims adresse og presenterer seg med tjenestenummer. De oppgir personnummer på den de snakker med, og forklarer at vedkommende har trykket på en lenke og at noen har misbrukt navnet for å skaffe seg lån.

De gir videre beskjed om at man er forpliktet til å samarbeide med politiet. Til slutt har svindlerne så mye informasjon at de lykkes i å ta ut store pengebeløp fra banken.

Ring sentralbordet

De kriminelle bruker Økokrims telefonnummer. Spoofing er en teknikk svindlerne bruker slik at den innkommende samtalen ser ut til å komme fra et annet nummer enn den faktisk gjør.

Økokrims oppfordring er at ved tvil om en oppringing virkelig er fra Økokrim, ring sentralbordet deres og be om å bli satt over til den som ringte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer