Vipps

Advarer mot svindel

- Ikke trykk på lenka!

VÆR PÅ VAKT: Kjente selskaper som Vipps utnyttes av svindlere. Foto: Gorm Kallestad / NTB
VÆR PÅ VAKT: Kjente selskaper som Vipps utnyttes av svindlere. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Svindlere vet å utnytte store merkevarer for å lure penger og personlig informasjon fra uskyldige ofre, og svindelforsøkene blir bare mer og mer troverdige.

Eksempler på det er DNB, Posten, Ikea, Telenor og Coop og mange, mange flere.

Vipps er et av selskapene som med jevne mellomrom må ut og advare kundene mot svindelforsøk som er i omløp.

- Dessverre misbrukes også Vipps i flere anledninger til å forsøke å svindle nordmenn ved å få oss til å enten klikke på lenker som ikke er trygge eller få deg og meg til å gi bort informasjon som kan brukes til ID-tyveri og vinningskriminalitet, uttalte Caroline Lunde, kommunikasjonssjef i Vipps, til DinSide i desember.

Før jul skrev DinSide om en e-postsvindel der Vipps-kunder blir forsøkt lurt, og nå sendes det også ut tekstmeldinger med liknende svindelforsøk.

Det melder Nettavisen.

«VippsID en din er midlertidig suspendert. For å aktivere kontoen din må du oppdatere informasjonen din:», står det i SMS-en etterfulgt av en lenka.

Lenka leder deg til en nettside som tilsynelatende ser ut til å tilhøre Vipps. Her blir du bedt om å oppgi personnummer og personlig passord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer