Advarer mot svindelforsøk på SMS og e-post

E-poster og SMS som lokker med gavekort på 10.000 kroner, er ikke fra Kiwi.

SVINDEL: Får du sms eller e-post fra Kiwi i disse dager, er det snakk om svindel. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE/ILLUSTRASJON
SVINDEL: Får du sms eller e-post fra Kiwi i disse dager, er det snakk om svindel. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE/ILLUSTRASJON Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har flere nordmenn mottatt falske e-poster og SMS-er som lokker med alt fra gavekort til pengepremier. Men meldingene er slett ikke fra Kiwi, selv om det kan se slik ut.

"I e-postene og SMS-ene står det at de kan vinne gavekort og pengepremier på Kiwi, og avsender misbruker Kiwi navn og logo for å fremstå som troverdig og skape tillit hos mottakeren" skriver Kiwi i en pressemelding.

Kommunikasjonsrådgiver Kristine Aakvaag Arvin sier til Dinside at de stadig blir kontaktet av nye, fortvilte kunder, som etter å ha åpnet meldingen mottar svært mye spam.

Slik tok svindlerne over Martines epost-konto

Dagligvaresvindel

Ifølge Kiwis Facebooksider er svindelmetoden blant annet bruk av SMS-er som forteller at mottakeren har en bildeoppdatering eller at man har vunnet et gavekort på 10.000 kroner eller mer.

Det er altså ikke tilfellet.

Kiwi selv beklager at useriøse aktører utnytter deres merkevare for egen vinning eller svindel, og anbefaler alle om å være obs om man får en slik melding, og slette den umiddelbart.

Dette er slett ikke første gang en dagligvarekjede blir utsatt for denne typen svindelforsøk. Kiwi og også Rema 1000 har tidligere blitt misbrukt via svindelforsøk på Facebook.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer