Advarer mot telefonsvindel

Selgere påstår de ringer fra Brønnøysundregisteret. Det gjør de ikke.

RASER: Avdelingsdirektør Ketil Ingebrigtsen i Brønnøysundregisteret liker dårlig at folk utgir seg som ansatte i registeret hans.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/BRREG
RASER: Avdelingsdirektør Ketil Ingebrigtsen i Brønnøysundregisteret liker dårlig at folk utgir seg som ansatte i registeret hans. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/BRREG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har flere ganger skrevet om pågående selskaper som ringer norske enkeltmannsforetak. Navnene henter de fra det offentlige Brønnøysundregisteret.

Blant annet Panlegis ringer og tilbyr registrering i utlandet, og frister med null skatt på utbytte og gevinst i selskapet, samt ingen revisorplikt. Er du interessert, hjelper selskapet deg mot en klekkelig sum.

De kommer med et veldig fristende tilbud, men dersom de ringer deg, bør du legge på!

Måten Panlegis og andre slike selskaper forsøker å kapre kunder på, har ført til kraftig kritikk fra flere hold, og beskyldninger om svindel.

Og endelig vil de endre rutinene

Nå har frekkheten nådd nye høyder: Telefonselgerne utgir seg for å ringe fra Brønnøysundregisteret.

Lynkjappe

- Vi driver ikke og ringer rundt på denne måten, understreker avdelingsdirektør Ketil Ingebrigtsen i Brønnøysundregisteret overfor DinSide.

Det gjør derimot telefonselgerne. Og de skal være lynkjappe. Ifølge Ingebrigtsen ringer de kort tid etter at du har registrert foretaket ditt.

De sier ikke nødvendigvis direkte at de ringer fra Brønnøysund, men ordlegger seg på en måte som gjør at det virker sånn. Selgerne skal på samme måte legge skjul på hva slags selskaper de virkelig ringer fra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer