Advarer mot trenings-videoer

Å trene foran en DVD med en kjendis på skjermen kan være farlig.

Publisert
Sist oppdatert

Mange foretrekker å trene hjemme i stuen framfor på treningsstudioet. Å bli ledet av en vakker kjendis på TVen kan virke forlokkende, men helse- og treningseksperter advarer nå mot dette. Seerne/mosjonistene risikerer alvorlige skader ved å trene foran TVen.

Personlig programGrunnen er at mange strekker musklene ved å hoppe over oppvarmingen, i tillegg til at mange presser seg for hardt og kan snuble over ting på gulvet.

- Det er absolutt nødvendig for alle som vil begynne et nytt treningsprogram å få helsen testet av en kvalifisert instruktør. De må identifisere sine egne personlige forutsetninger og starte et program på et nivå de kan klare, sier treningsekspert Sarah Joy til Daily Mail.

I følge Gareth Stratton, leder på en sports- og treningsskole i Liverpool, er mange av treningsvideoene som musikkvideoer å regne.

Følg guidenThe Royal Society for the Prevention of Accidents mener at de fleste skader oppstår i forbindelse med overtrening eller folk som slår borti møbler i rommet.

- Det er viktig at folk følger råd, og hvis de ser noe over deres evne, ikke gå ut fra at det er trygt å kopiere det fordi det er på video, sier Roger Vincent i The Royal Society.Warner Vision Videos, som har produsert flere treningsvideoer, sier at sikkerhetsguider følger med og at alle bør lese dem på forhånd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer