Advarer mot trenings-videoer

Å trene foran en DVD med en kjendis på skjermen kan være farlig.

Publisert
Sist oppdatert

Mange foretrekker å trene hjemme i stuen framfor på treningsstudioet. Å bli ledet av en vakker kjendis på TVen kan virke forlokkende, men helse- og treningseksperter advarer nå mot dette. Seerne/mosjonistene risikerer alvorlige skader ved å trene foran TVen.

Personlig programGrunnen er at mange strekker musklene ved å hoppe over oppvarmingen, i tillegg til at mange presser seg for hardt og kan snuble over ting på gulvet.

- Det er absolutt nødvendig for alle som vil begynne et nytt treningsprogram å få helsen testet av en kvalifisert instruktør. De må identifisere sine egne personlige forutsetninger og starte et program på et nivå de kan klare, sier treningsekspert Sarah Joy til Daily Mail.

I følge Gareth Stratton, leder på en sports- og treningsskole i Liverpool, er mange av treningsvideoene som musikkvideoer å regne.

Følg guidenThe Royal Society for the Prevention of Accidents mener at de fleste skader oppstår i forbindelse med overtrening eller folk som slår borti møbler i rommet.

- Det er viktig at folk følger råd, og hvis de ser noe over deres evne, ikke gå ut fra at det er trygt å kopiere det fordi det er på video, sier Roger Vincent i The Royal Society.Warner Vision Videos, som har produsert flere treningsvideoer, sier at sikkerhetsguider følger med og at alle bør lese dem på forhånd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.