Advarer mot ulovlige legemidler

Tollvesenet varsler om beslag av falske legemidler som nordmenn bestiller på nett. Potensmidler er den største gruppen.

ADVARER: Nærmere 25.000 enheter, i form av piller, tabletter, ampuller og lignende, ble beslaglagt av Tolletaten under årets internasjonale aksjon mot ulovlig medisinsk utstyr og falske legemidler. Legemiddelverkets analyser bekrefter at forbrukerne lures. Bildet viser tannlegeutstyr som er stanset fordi det kan stride mot gjeldende regelverk for medisinsk utstyr. Foto: Hampus Lundgren
ADVARER: Nærmere 25.000 enheter, i form av piller, tabletter, ampuller og lignende, ble beslaglagt av Tolletaten under årets internasjonale aksjon mot ulovlig medisinsk utstyr og falske legemidler. Legemiddelverkets analyser bekrefter at forbrukerne lures. Bildet viser tannlegeutstyr som er stanset fordi det kan stride mot gjeldende regelverk for medisinsk utstyr. Foto: Hampus Lundgren Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tollvesenet varsler om mange beslag under årets internasjonale aksjon mot ulovlig medisinsk utstyr og falske legemidler, Operasjon Pangea XIII.

Samtidig har Legemiddelverket analysert en del av de beslaglagte medisinene, og bekrefter at forbrukerne lures.

Potensmidler og angstdempende midler

Aksjonen, som koordineres av Interpol, har bare i Norge ført til at totalt 222 varesendinger ble rapportert inn av Tolletaten i løpet av aksjonsuka, skriver de i en pressemelding.

Forsendelsene inneholdt til sammen 24 896 enheter legemidler og medisinsk utstyr, inkludert kreftmedisiner, hjertemedisin, hormoner, potensmidler samt angstdempende og beroligende midler.

- Majoriteten av produktene vi har beslaglagt er bestilt av privatpersoner, men vi stoppet også sendinger på vei til registrerte bedrifter, opplyser underdirektør Britt Hilde Øiseth i Kontroll- og regelverksseksjonen i Tolletaten.

Falske dopingmidler i fokus

Det nasjonale fokuset for årets aksjon har vært å analysere dopingmidler deklarert til å inneholde legemidler. Legemiddelverket gjennomførte analyser av 20 prøver, og ikke overraskende viste resultatene at halvparten av disse ikke inneholdt deklarert virkestoff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer