Advarer mot useriøse førerkort-aktører

Politiets nettpatrulje i Oslo advarer mot useriøse kjøreskoler på Facebook som er ute etter å bedra folk.

VIL BEDRA DEG: Ifølge Politiet bør du passe deg for useriøse aktører på Facebook, som lokker med at du kan ta lappen på svært kort tid. Foto: Berit B. Njarga
VIL BEDRA DEG: Ifølge Politiet bør du passe deg for useriøse aktører på Facebook, som lokker med at du kan ta lappen på svært kort tid. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Tirsdag gikk Politiets nettpatrulje - Oslo ut og advarte mot det de kaller useriøse førerkortspesialister, som ifølge politiet har som formål å bedra folk som er ute etter kjøreopplæring.

Falske Facebook-sider for egen vinning

Det opererer flere useriøse førerkortspesialister der ute. Profilen i dette innlegget er kun én av mange useriøse Facebookprofiler. Aktørene tilbyr tjenester innenfor kjøreopplæring som ikke er i tråd med lov og forskrifter. Formålet deres er kun å bedra folk som er ute etter kjøreopplæring for å tjene egne penger.

Førerkort på kun syv dager - uten å måtte ta teoriprøve??

De prøver å få deg til å forhåndsbetale og lover ting som ofte er for godt til å være sant. For å øke sin troverdighet bruker de profilbilder og reelle navn på eksisterende kjøreskoler, men telefonnummerene og/eller organisasjonsnumrene er ofte falske, skriver politiet i Facebook-posten de delte tirsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer