Elektroniske sigaretter

Advarer mot «vape»- forgiftninger

Svenske myndigheter advarer mot forgiftninger fra e-sigarettvæske, «vape juice», med nikotin. Dette kommer i snart i lovlig salg i Norge.

FORGIFTNINGSFARE FRA VAPE-VÆSKE: Giftinformasjonen i Norge uttrykker bekymring når nikotinholdig væske snart blir tillatt å selge i Norge. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
FORGIFTNINGSFARE FRA VAPE-VÆSKE: Giftinformasjonen i Norge uttrykker bekymring når nikotinholdig væske snart blir tillatt å selge i Norge. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den økende bruken av elektroniske sigaretter i Sverige har ført til kraftig økning i antall henvendelser til Giftinformasjonen med mistanke om forgiftninger. Relativt ofte gjelder henvendelsene barn som har kommet i kontakt med elektroniske sigaretter - og spesielt påfyllingsvæsken.

Giftinformasjonen og Kjemikalieinspeksjonen i Sverige advarer nå sterkt mot forgiftninger forbundet med inntak av slik påfyllingsvæske til elektroniske sigaretter:

- Flere forgiftes av nikotin-væsker til e-sigaretter. En eneste klunk med e-væske med nikotin kan forårsake alvorlige symptomer hos et barn, advarer Kjemikalieinspeksjonen.

- Fort farligere enn både sigaretter og snus

I Norge er det per i dag ikke lov til å selge påfyllingsvæsker til elektroniske sigaretter som inneholder nikotin. Norske forbrukere har imidlertid hele tiden hatt mulighet til å kjøpe disse nikotinholdige påfyllingsvæskene fra utlandet - så lenge det har vært til personlig bruk.

En lovendring er på vei som åpner for slik salg også i Norge.

Mari Tosterud, avdelingsdirektør ved Giftinformasjonen i Norge, sier til Dinside at de er bekymret for hva som vil skje når e-sigarettvæsker med nikotin kommer i salg i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer