Advarer om dyrere julegaver

Leketøysgiganter øker prisene.

KAN BLI DYRERE: Elsa fra «Frost» er nok populær under treet, men i år kan figuren bli dyrere. Ilustrasjonsfoto: NTB

KAN BLI DYRERE: Elsa fra «Frost» er nok populær under treet, men i år kan figuren bli dyrere. Ilustrasjonsfoto: NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Økte fraktkostnader og dyrere materialer gjør at julegavene kan bli dyrere dette året. Det er leketøysgiganten Mattel som advarer, skriver BBC.

Det er den verdensomspennende pandemien som har ført til økt pris på råvarer og frakt. Mattel produserer blant annet Barbie og Fisher Price-lekene.

Mattel-sjefen Ynon Kreiz sier til BBC at selskapet ser på muligheten for å øke prisene i løpet av de neste månedene, men at de fortsatt ikke har bestemt seg for hvilke produkter som vil bli berørt av prisøkningen.

Nøyaktig hvor stor prisøkningen blir, er heller ikke kjent foreløpig.

- Vi er ikke de eneste som gjør det. I vår industri har alle gjort det, og ingen er overrasket over dette, sier Kreiz til tv-kanalen.

Leketøysprodusenten Hasbro har også økt prisen på sine produkter av samme årsak, melder CNBC.

Hasbro lager blant annet «Monopol»-spillet og alle «Frost»-lekene.

Hasbro-sjef Brian Goldner har uttalt at prisene vil øke i løpet av fjerde kvartal 2021. Han sier at fraktkostnadene har blitt firedoblet på et år.

I tillegg er det også en shippingkrise i Kina, som gjør at det er uvisst når alle lekene som skal bli julegaver faktisk kommer til Europa, ifølge Independent.

Avisa skriver at den britiske butikkjeden The Entertainer nå ber kundene om å ta julehandelen ekstra tidlig i år, for å unngå skuffelser i julen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer