Advarer om falske kontoer

- En situasjon som berører oss alle.

SVINDEL: SAS-sjefen oppfordrer alle til å være oppmerksom på falske kontoer i sosiale medier. Foto: Terje Pedersen / NTB
SVINDEL: SAS-sjefen oppfordrer alle til å være oppmerksom på falske kontoer i sosiale medier. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Det dukker stadig opp nye svindelforsøk og falske kontoer i sosiale medier, der personer utgir seg for å være fra kjente selskap i håp om å lure uskyldige ofre.

Nå advarer toppsjefen i SAS, Anko van der Werff, om falske kontoer på X, tidligere Twitter, som utgir seg for å være ulike flyselskap. Deriblant SAS.

- Som et svar til dette, har vi allerede lagt ut en advarsel som ligger festet på vår offisielle X-konto. Vi jobber også med å rapportere falske kontoer vi kommer over, men vi ser at det hele tida dukker opp nye, skriver van der Werff på LinkedIn.

Han kommer samtidig med en oppfordring til X om at de må gjøre mer for å beskytte brukerne fra falske kontoer, og at alle må jobbe sammen for å finne en løsning på dette.

- Dette er en situasjon som berører oss alle, skriver SAS-sjefen.

Van der Werff anbefaler alle om å ta kontakt direkte med SAS’ kundeservice dersom de trenger hjelp. Enten ved å ringe dem eller ved å bruke chattetjenesten på flyselskapets nettside.

- Hvis du velger å kontakte oss via sosiale medier, som X, ber vi deg om å utøve forsiktighet og være oppmerksom på bedragere, skriver han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer