Advarer om svindelforsøk

Nets advarer om falske telefonsamtaler: - Falske telefonsamtaler er svindelforsøk.

SVINDEL: Nets, som står bak betalingsløsninger for kortbetaling og e-handel, advarer om svindelforsøk der kunder blir oppringt og bedt om å utlevere konto- og kortopplysninger. - Dette er svindelforsøk. Det er ikke Nets som ringer, advarer de. Foto: Nets
SVINDEL: Nets, som står bak betalingsløsninger for kortbetaling og e-handel, advarer om svindelforsøk der kunder blir oppringt og bedt om å utlevere konto- og kortopplysninger. - Dette er svindelforsøk. Det er ikke Nets som ringer, advarer de. Foto: Nets Vis mer
Publisert

Den siste tiden har enkelte nordmenn opplevd å bli ringt opp, angivelig fra Nets der det bes om kontoopplysninger.

- Dette er et svindelforsøk og ikke en fremgangsmåte som Nets bruker, advarer Nets i en pressemelding.

Nets står bak tjenester som betalingsterminaler og betalingsløsninger for e-handel.

- Ikke slik vi jobber

Ifølge Nets, har flere nordmenn blitt kontaktet av en «medarbeider fra Nets», som ber om forskjellige opplysninger, blant annet konto- eller kortopplysninger.

- Vi ser dessverre flere eksempler på at nordmenn kontaktes av personer som gir seg ut for å ringe fra Nets. Man skal aldri gi bort private betalingsopplysninger over telefonen. Det er ikke den måten vi jobber på, sier Andreas Rieber, Head of Group Security, IT Risk Compliance i Nets.

Det er ikke Nets som ringer

Nets advarer om at det i disse sakene ser ut som at samtalen kommer fra Nets offisielle telefonnummer (22898989).

- Men det stemmer ikke. Denne metoden å forfalske nummeret det ringes fra kalles «spoofing», og gjør det vanskelig som forbruker å gjenkjenne svindel, advarer Nets.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer