Eliteserien

Advarer: - Ren svindel

Daglig leder i TIL, Øyvind Alapnes, advarer mot disse produktene.

PASS PÅ: Dette er ikke offisielle produkter. Foto: Magnus Gjestrum Larsen
PASS PÅ: Dette er ikke offisielle produkter. Foto: Magnus Gjestrum Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På Facebook-sida «Eliteserien Fans» selges det supporterutstyr med logoen til flere av lagene i Eliteserien og OBOS-ligaen. Daglig leder i Tromsø Idrettslag, Øyvind Alapnes, forteller til DinSide at han forstår at folk blir lurt.

- Det kan se ut som produktene er fra klubbene og de bruker også Eliteseriens logo. Det er klart at dette er gjort for at det skal se ut som Eliteserien og Norsk Toppfotball står bak siden. Det er ingen tvil om at produktene som selges framstår som flotte for mange, og vi forstår at folk blir lurt, sier han til DinSide.

Videre advarer Alapnes mot Facebook-sida.

- Dette er ren svindel. Det er sterkt problematisk at merkevaren vår brukes på denne måten, men det er verst for supporterne som blir lurt til å kjøpe produkter fra useriøse aktører.

iTromsø omtalte saken først.

ADVARER: Daglig leder i Tromsø IL Øyvind Alapnes, advarer mot Facebook-sida «Eliteserien Fans». Foto: Andreas Jakobsen / NTB
ADVARER: Daglig leder i Tromsø IL Øyvind Alapnes, advarer mot Facebook-sida «Eliteserien Fans». Foto: Andreas Jakobsen / NTB Vis mer

Han fortsetter:

- Skal man være helt sikker bør man handle direkte fra klubbene. Har man lyst å gi bort pengene sine, kan man heller gi til veldedighet. Vi vet heller ikke om produktene som selges faktisk blir levert.

Thomas Torjusen fra Norsk Toppfotball håper å få stoppet virksomheten.

- Dette er åpenbar svindel. Vi er i dialog med Facebook, men hittil har det vært litt som å spille ping-pong, der de hele tida etterspør mer informasjon. Men nå har vi noen kontaktpersoner der som vi håper setter oss i kontakt med de riktige instansene, sier Torjusen til iTromsø.

Han legger til at Facebook-sida skaper et inntrykk av at det er Eliteserien som står bak.

- De misbruker både vår og klubbenes merkevare. Ser man ikke ordentlig på siden kan man få inntrykk av det er legitimt, og de linker blant annet også til vår app, sier Torjusen, som er usikker på om produktene faktisk blir levert.

FALSKE: Tromsø Idrettslag står ikke bak disse sneakersene. Foto: Skjermdump
FALSKE: Tromsø Idrettslag står ikke bak disse sneakersene. Foto: Skjermdump Vis mer

Alapnes forteller til DinSide at de jobber med å løse problemet.

- Vi har kontaktet Facebook og prøver å belyse problemet. De henvender seg også til supportere av Premier League-lag, så dette rammer ikke bare norske supportere. De annonserer også tungt og når ut til mange på Facebook.

Facebook-siden som selger produktene, «Eliteserien Fans», har ikke besvart DinSides henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer