Advarer: - Si fra

- Vanskelig å stoppe.

PASS PÅ: Svindlerne utgir seg ofte for å være ulike banker. Foto: Sparebank 1
PASS PÅ: Svindlerne utgir seg ofte for å være ulike banker. Foto: Sparebank 1 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september uttalte Tom Espen Weie, fagansvarlig for antisvindel i Sparebank 1 SMN, at de hadde lagt merke til en urovekkende utvikling av svindelforsøk.

- Vi stopper svindelforsøk for mange millioner i uka, fortalte han til DinSide.

Nå advarer banken mot nye svindelforsøk, melder Glåmdalen.

I en e-post hvor avsender utgir seg for å være fra Sparebank 1, forsøker svindlerne å få folk gi fra seg informasjon for å unngå at kontoen deres blir blokkert.

SVINDEL: Det florerer av svindelforsøk om dagen. Vi gir deg oversikt over de mest vanlige. Foto: Shutterstock/NTB: Klipp: Tobias Fjeldvang. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB Vis mer

I dette tilfellet er det snakk om real-time phishing.

- Real-time phishing er svindelforsøk på e-post, der du gjerne får beskjed om at kortet ditt er blokkert eller at du må verifisere data - for eksempel telefonnummer, passord eller annet. Trykker du på linken får du beskjed om å taste inn sensitiv informasjon, for eksempel kortnummer og utløpsdato - og dermed har svindlerne kontroll over kortet ditt, står det om svindelmetoden på bankens nettside.

Sparebank 1 informerer også om at svindelforsøkene er vanskelig å stoppe siden svindlerne hele tida lager nye domener.

- Vi oppfordrer alle som får en slik e-post om å si fra til oss. På denne måten får vi varsling om nye domener og svindelforsøk

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer