Advarer: - Slett den

Kripos advarer.

SVINDELFORSØK: Disse e-postene er ikke sendt fra Kripos. Foto: Gorm Kallestad / NTB
SVINDELFORSØK: Disse e-postene er ikke sendt fra Kripos. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene er det mange som har rapportert at de har fått e-post fra Kripos, skriver den nasjonale politietaten i et Facebook-innlegg.

Videre informerer Kripos at det i e-posten hevdes at man har lastet ned overgrepsmateriale.

- Vi ønsker å advare om at dette er forsøk på svindel. Disse e-postene er ikke sendt fra Kripos. Hvis du mottar en slik e-post, så kan du bare slette den.

MANGE TILFELLER: Den siste tiden er det mange som har rapportert at de har fått e-post fra Kripos. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
MANGE TILFELLER: Den siste tiden er det mange som har rapportert at de har fått e-post fra Kripos. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer

Det er ikke første gang Kripos må ut å advare mot en liknende svindelmetode. I mars skrev Kripos på Twitter at det var mange som hadde rapportert en falsk e-post.

Det er også flere svindlere som utgir seg for å være Politiet. I februar var DinSide i kontakt med Politiet i Agder.

- Vi har fått 3-4 henvendelser på dette den siste halvannen timen, så det er trolig flere som har fått denne e-posten, men som ikke har tatt kontakt med oss. I oktober eller november var det tre personer som hadde oppgitt kortnummer etter å ha mottatt e-poster av denne typen. En av dem fikk frastjålet 10 000 kroner, fortalte operasjonsleder John Repstad til DinSide.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer