Lego

Advarer: - Useriøse greier

Se opp for disse Facebook-svindlene.

SVINDEL: Nei, du kan ikke vinne et dyrt Lego-sett og betale 20 kroner for frakten. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SVINDEL: Nei, du kan ikke vinne et dyrt Lego-sett og betale 20 kroner for frakten. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både Datahjelperne og Facebook-siden Falske og villedende sider/konkurranser advarer nå mot en ny Lego-svindel som florerer på Facebook.

«Sponsede innlegg som svindelforsøk. Samme metodikk og system som vi har sett tidligere nå med legosett. Dette er useriøse greier og må bare ignoreres», skriver Datahjelperne, som er kjent for å avdekke og informere om pågående svindelforsøk på nett, SMS og e-post, på sin Facebook-side.

De seineste månedene har det dukket opp en rekke svindelforsøk på Facebook og DinSide har omtalt flere av dem. Deriblant Easy Park, Rema 1000, Vipps og Klarna kom med advarsler.

Leketøysmagasinet Lemmy omtalte saken først..

- Falske kommentarer

I skrivende stund er det 344 kommentarer og 318 reaksjoner på den ene «konkurransen». Flere advarer mot at konkurransen er falsk, mens enkelte har lagt ut bilder etter angivelig ha fått premien i hus.

Datahjelperne forklarer på Facebook at det ofte er fullt av falske positive kommentarer under slik innlegg som forsøker å tilføye troverdighet til svindelen og at det er vanlig at det legges ut bilder av at «pakken har kommet fram» og kommentarer om at de er overrasket over at dette er ekte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.