Skatteetaten

Advarer: - Vær på vakt

- Skjer dessverre ganske ofte.

PASS PÅ: Skatteetatens navn og logo misbrukes i flere svindelforsøk. Foto: Lise Åserud / NTB
PASS PÅ: Skatteetatens navn og logo misbrukes i flere svindelforsøk. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Den siste tida har det dukket opp en rekke svindelforsøk der mottakerne oppfordres til å logge inn og legge inn personlig informasjon. Ofte forsøker personene bak svindelforsøkene å lure mulige ofre til å tro at de har penger til gode hos Skatteetaten eller andre aktører.

Forrige uke skrev Oppland Arbeiderblad om at noen utga seg for å være Skatteetaten. På sin nettside ber Skatteetaten folk om å være om å være på vakt.

- Det skjer dessverre ganske ofte at det sendes ut sms eller e-post fra kilder som utgir seg for å være Skatteetaten, men som er forsøk på svindel. Formålet med de falske e-postene er å lure til seg personsensitiv informasjon og bankopplysninger.

Foto: Skjermdump
Foto: Skjermdump Vis mer

Videre informeres det om at man ikke bør oppgi informasjon, eller svare på sms eller e-post som man er usikker på.

- Trykk ikke på lenker eller vedlegg, men slett e-posten. Hvis du har gitt kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en slik falsk e-post, sperr kort og konti så raskt som mulig.

Også i august advarte Skatteetaten mot svindelforsøk. I en pressemelding ble det advart mot å klikke på lenker i e-poster eller tekstmeldinger.

- Vi sender aldri slike meldinger uoppfordret, fortalte sikkerhetsdirektør i Skatteetaten, Ragna Fossen.

Fossen oppfordret folk til å være våkne mot stadig smartere svindlere som stadig finner på nye metoder for å utgi seg for å være Skatteetaten.

- Vi må bare nok en gang oppfordre folk til å selv skrive inn nettadressen skatteetaten.no i URL-feltet i nettleseren. Derfra er det trygt å bruke BankID, MinID, Buypass eller Commfides’ påloggingsløsninger for å finne ut om vi har sendt noen henvendelser til deg. Hvis du ikke finner noe når du er pålogget skatteetaten.no, er meldingen du har mottatt falsk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer