Advarer

Skattemeldingen er rett rundt hjørnet. Nå går Skatteetaten ut med advarsel.

Ragna Fossen, sikkerhetsdirektør i Skatteetaten, ber folk følge ekstra nøye med på svindelforsøk den kommende tiden. Foto: Skatteetaten
Ragna Fossen, sikkerhetsdirektør i Skatteetaten, ber folk følge ekstra nøye med på svindelforsøk den kommende tiden. Foto: Skatteetaten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag 14. mars rulles de første skattemeldingene ut. Innen måneden er omme skal 5 millioner nordmenn ha mottatt sin personlige skattemelding.

Få dager før utsendelsen starter, advarer Skatteetaten i en pressemelding om en ny bølge med svindelforsøk, med etaten som påstått avsender. De forventer at både skattemeldingen og skatteoppgjøret vil bli forsøkt misbrukt.

- Skatteetaten sender aldri lenker uoppfordret. Dette er svindel! Det sier sikkerhetsdirektør Ragna Fossen i Skatteetaten.

Blir stadig sluere

Ifølge Skatteetaten foregår svindelforsøkene gjennom eposter eller tekstmeldinger som forsøker å lure mottakerne til å klikke på lenker og gi fra seg sensitiv informasjon som senere kan brukes for å svindle mottakeren.

– Vi opplever flere ganger i året at skattytere blir utsatt for svindelforsøk på viktige skattedatoer, oftest gjennom e-poster eller SMS som har til hensikt å lure mottakerne til å klikke på lenker og gi fra seg sensitiv informasjon som senere kan brukes til svindel eller ID-tyveri, sier Fossen.

Det er et økende omfang på svindelforsøk i Norge og globalt. Det hjelper ikke at svindlerne får tilgang til nye verktøy som kunstig intelligens.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer