Pristest på frukt og grønt

Æ er dyrest

Vi har sjekket prisene på frukt og grønt hos kamphanene Rema, Extra og Kiwi. Og Extra er billigst!

PRISTEST PÅ FRUKT OG GRØNT: Rema 1000 er dyrest både med og uten kunderabatt, mens Extra er billigst, viser vår pristest av frukt og grønt. Foto: Kristin Sørdal/Dinside
PRISTEST PÅ FRUKT OG GRØNT: Rema 1000 er dyrest både med og uten kunderabatt, mens Extra er billigst, viser vår pristest av frukt og grønt. Foto: Kristin Sørdal/Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært mye støy rundt Remas nysatsing med kundeprogrammet Æ. I går ble appen Æ lansert, og har du lastet ned den, kan du få 10 prosent rabatt på frukt og grønt - samt 10 prosent rabatt på de ti varene du handler mest.

Da Dinside i fjor prissjekket frukt og grønt hos Kiwi, Rema og Meny, hadde Rema og Kiwi nøyaktig lik pris til de uten kundetilhørighet - mens Kiwi var billigst med kundetilhørighet og bonus.

Etter de siste dagenes skjerping av konkurransen på spesielt frukt- og grønt-priser hos lavpriskjedene, har vi sjekket prisene på nettopp frukt og grønt, hos Rema, Kiwi og Coop Extra.

Konklusjonen er:

Det er Coop Extra som er billigst, både med og uten rabatter.

Du kan se alle prisene og rabattene nedenfor.

Dette får du i rabatter eller bonuser

Da det ble kjent hva det nye Rema skulle gjøre innebærer, svarte de andre billigkjedene som kjemper om førsteplassen som den billigste matbutikken straks med å øke kjøpeutbyttet og bonuser til sine kunder:

Kiwi Pluss: Du får nå 15 prosent på frukt og grønt, i tillegg til 1 prosent på alt annet du handler i butikken - og i tillegg til Trippel-Trumf-dager.

Coop Extra eller Obs: Du får 11 prosent utbytte på det du handler av frukt og grønt, i tillegg til ditt ordinære kjøpeutbytte - som for de fleste lokallagene er 1 prosent: Du kan altså få 12 prosent kjøpeutbytte på frukt og grønt - men det forutsetter at du har lastet ned Coop-appen.

Rema: Gir deg som nevnt 10 prosent på frukt og grønt, og 10 prosent på de ti varene du kjøper mest av.

Pass på «forbeholdene» i avtalene!

Alle rabattordningene gjelder kun fersk frukt og grønt - det vil si at frossenvarer ikke er inkludert.

Merk deg også at Rema har unntak for ferdig kuttet og vasket frukt/grønt - som for eksempel ferdigkuttet salat og frukt.

VASKET? INGEN RABATT, TAKK! Rema gir ikke rabatt på vasket og ferdig kuttet frukt og grønt. Dermed får vi ikke rabatt på spinaten til venstre, da den er vasket - men vi får rabatt på crispi-salaten til høyre, som du selv må skylle før bruk. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
VASKET? INGEN RABATT, TAKK! Rema gir ikke rabatt på vasket og ferdig kuttet frukt og grønt. Dermed får vi ikke rabatt på spinaten til venstre, da den er vasket - men vi får rabatt på crispi-salaten til høyre, som du selv må skylle før bruk. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Vær også oppmerksom på at mens du hos Coop Extra og Kiwi får en bonus - som settes på din medlemskonto og som du selv må sørge for å tømme, gir Rema deg rabatten med øyeblikkelig virkning - slik at du faktisk betaler mindre når du betaler for varene i kassa.

Du kan også få en øyeblikkelig oversikt over hva du har kjøpt og hvilken rabatt du har fått på hvilke varer, med Remas app. Vi må inn på nettsiden til Kiwi for å sjekke hva vi har fått i Trumf-bonus, men der får vi kun en sum, vi ser ikke hva det er vi har handlet eller hvilke varer som har gitt hvilken rabatt.

Hos Coop er dette enda dårligere: Der oppdateres fordelskronene kun én gang i måneden, og du får ingen oversikt over hvilke handleturer og hvilke varer som har gitt deg hvilken bonus.

Extra er billigst med kunderabatt

Vi har sjekket prisene på et lite utvalg frukt og grønt. Alle prisene er innhentet innenfor en distanse på 1 kilometer, i Vestby i Akershus, torsdag 5. januar.

Vi tar forbehold om feil og prisendringer.

Som du kan se av tabellen: Extra er billigst både med og uten rabatt.

Vi har fått rabatt på alle varer hos Extra og Kiwi, men vi har ikke fått frukt- og grøntrabatt på spinaten hos Rema - antakelig fordi den er vasket.

Vare Kiwi Extra Rema
Pink Lady epler, 6-pk34,9034,9039,90
Crispisalat*19,9021,9019,90
Spinat pose, 200g.24,9027,9024,90
Avocado moden 2-pk25,0020,0025,00
Appelsiner/1 kg12,9012,9012,90
Rød paprika, filmet/200g8,6010,008,60
Bananer/1 kg24,9012,9024,90
Agurk/stk10,0010,0010,00
Totalt uten rabatt/bonus161,10150,50166,10
Totalt med rabatt/bonus136,90132,40152,00
Crispisalat: 150g hos Rema og Kiwi, 125 g hos Extra

Vi hadde også mango med i den opprinnelige handlekurven, men har valgt å trekke dette ut fra sammenlikningen fordi vi kun fant 2-pack hos Rema og Extra - og ikke hos Kiwi. Merk også at spinatpakkene er fra samme leverandør hos Kiwi og Rema - mens den er Coops egen økologiske spinat hos Extra. Størrelsen er imidlertid den samme.

Dette gjelder også Crispi-salaten, som har ulik opprinnelse hos alle tre - og som er 25 gram mindre forpakning hos Extra.

Les også:

Frukt og grønt er også billig i Sverige

Mye å spare på å velge riktig størrelse og form på pakken, når du handler mat

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer