Begrensa rabatt i Æ fra Rema 1000

«Æ» gir deg ikke rabatt på tobakk, alkohol, medisiner

Men både Trumf og Coop gir deg utbytte og bonus. 

INGEN RABATT: Rema 1000 og Æ gir deg ikke rabatt på alkohol, om dette er en av dine ti mest kjøpte varer. Det får de ikke lov til av lovverket. Illustrasjonsfoto: Maskot / NTB Scanpix
INGEN RABATT: Rema 1000 og Æ gir deg ikke rabatt på alkohol, om dette er en av dine ti mest kjøpte varer. Det får de ikke lov til av lovverket. Illustrasjonsfoto: Maskot / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Med Æ får du alltid ti prosent lavere pris på det du handler mest» sier Rema 1000 i en av reklamefilmene for den nye Æ-kundeklubben sin.

Konseptet er at du, ved å registrere alle dine kjøp, skal få ti prosent rabatt på de ti varene du oftest kjøper. I motsetning til andre kundeklubber, hvor det ofte gis en bonus fra sluttsummen.

Rema 1000 kaller dette «10-på-10».

Men du får ikke alltid ti prosent, slik reklamen hevder.

Dette får du ikke rabatt på

På Rema 1000 sine nettsider listes blant annet dette opp som varer som ikke inngår i 10-på-10-opplegget:

BæreposerAlkohol og tobakkMedisinerGavekort og pengespill

Om du for eksempel snuser, vil tobakk raskt bli en av dine ti mest kjøpte varer. Men dette vil altså aldri dukke opp på lista over varer du får ti prosent rabatt på. Det samme gjelder ølbokser og nesespray.

Viser til loven

- Det er lovpålagt forbud mot rabatt på alkohol og tobakk, forklarer kommunikasjonsrådgiver Kaia Østbye Andresen i Rema 1000 til Dinside.

Og hun er ikke spesielt bekymret for at kundene blir skuffa når de innser at «alltid ti prosent lavere pris på det du handler mest» ikke gjelder alt og alle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer