Agentene hjelper deg til jul

Det haster om du skal kjøpe julegaver fra Amerika. Så sett deg med én gang ned med kredittkortet og bruk de tre supernyttige kjøpe-agentene vi omtaler her!

Agentene hjelper deg til jul
Publisert

Internett kommer til å åpne for en storstilt handel over grensene. Det vil bli helt umulig for Levi's å selge bukser for dobbelt så mye i Norge som i Portugal. Det vil ikke være mulig å selge CD-plater til 90 kroner i USA og 170 kroner i Norge.

Nordmenn er allerede i god gang, og vi handler visstnok for mye mer fra utlandet enn fra norske nettsteder.

Alle signaler til USA

I telefonens tid ble det sagt at man måtte via London for å ringe mellom to byer i Afrika. Om telefonen var et britisk medium, er internett et amerikansk. Dette gjelder ikke minst internetthandel. Nordmenn handler enten i norske nettbutikker eller i amerikanske. Det er nok ikke mange som handler fra India eller Spania via internett.

Amerikanske nettsteder sender deg som regel varene gjennom det notorisk trege amerikanske postverket. Mindre pakker, som plater og bøker, sendes imidlertid som regel med de private postverkene, slik som DHL. Da går det noe fortere.

Det rister i bakken: Julen kommer

Men det haster med bestillingene. Selv internt i USA sier den store varehuskjeden Wal-Mart nå på sitt nettsted at fristen for bestillinger utløper 3. desember. Nå bruker Wal-Mart postverket, men det betyr at du etter som dagene nå raser mot julaften må betale stadig dyrere for å få varene tidsnok i hus. Vinningen ved å handle billig i USA forsvinner raskt i dyr frakt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.