Hva koster Airbnb

Airbnb må endre måten de oppgir priser på

Airbnb bekrefter at de vil endre måten de oppgir priser på, når folk søker etter overnatting.

AIRBNB MÅ ENDRE DETTE: Du får en pris når du søker, men totalsummen blir en helt annen med alle tilleggene. Dette må Airbnb nå endre på. Foto: Kristin Sørdal
AIRBNB MÅ ENDRE DETTE: Du får en pris når du søker, men totalsummen blir en helt annen med alle tilleggene. Dette må Airbnb nå endre på. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sommer ba europeiske tilsynsmyndigheter og EU-kommisjonen Airbnb om å gjøre betydelige endringer i måten de oppgir priser for overnatting.

Dersom du har benyttet tjenesten, har du sikkert også erfart det:

Du får en pris når du søker på overnattingssteder, men så tilkommer den flere tillegsgebyrer du ikke kommer utenom. Den totale prisen per døgn blir dermed en helt annen enn den du får opp når du søker.

Dette er et klart brudd på europeisk markedsføringslovgivning.

Etter et møte med europeiske forbrukermyndigheter og EU-kommisjonen tirsdag bekrefter Airbnb at de nå vil endre måten de oppgir priser på.

- Kommer flere endringer

Ifølge Forbrukertilsynet har myndighetene også stilt en rekke andre krav til Airbnb, blant annet at selskapet måtte gjøre det lettere å skille mellom private og profesjonelle utleiere og gjøre vesentlige endringer i vilkårene sine.

– Airbnb har gitt uttrykk for at de vil gjøre vesentlige endringer, både i måten de presenterer prisene sine på og i vilkårene. Dette vil komme flere millioner europeiske forbrukere til gode, sier direktør i Forbrukertilsynet, Elisabeth Lier Haugseth.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer