Hva koster Airbnb

Airbnb må endre måten de oppgir priser på

Airbnb bekrefter at de vil endre måten de oppgir priser på, når folk søker etter overnatting.

AIRBNB MÅ ENDRE DETTE: Du får en pris når du søker, men totalsummen blir en helt annen med alle tilleggene. Dette må Airbnb nå endre på. Foto: Kristin Sørdal
AIRBNB MÅ ENDRE DETTE: Du får en pris når du søker, men totalsummen blir en helt annen med alle tilleggene. Dette må Airbnb nå endre på. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sommer ba europeiske tilsynsmyndigheter og EU-kommisjonen Airbnb om å gjøre betydelige endringer i måten de oppgir priser for overnatting.

Dersom du har benyttet tjenesten, har du sikkert også erfart det:

Du får en pris når du søker på overnattingssteder, men så tilkommer den flere tillegsgebyrer du ikke kommer utenom. Den totale prisen per døgn blir dermed en helt annen enn den du får opp når du søker.

Dette er et klart brudd på europeisk markedsføringslovgivning.

Etter et møte med europeiske forbrukermyndigheter og EU-kommisjonen tirsdag bekrefter Airbnb at de nå vil endre måten de oppgir priser på.

TILLEGG: Prisen du får opp per natt, er ikke den du til slutt må betale. Her ser du alle tilleggene som kan tilkomme. Foto: Kristin Sørdal
TILLEGG: Prisen du får opp per natt, er ikke den du til slutt må betale. Her ser du alle tilleggene som kan tilkomme. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

- Kommer flere endringer

Ifølge Forbrukertilsynet har myndighetene også stilt en rekke andre krav til Airbnb, blant annet at selskapet måtte gjøre det lettere å skille mellom private og profesjonelle utleiere og gjøre vesentlige endringer i vilkårene sine.

Vi sov tre netter på tre forskjellige sovesteder på Gran Canaria. Her ser du hva som ventet oss, og litt om hva vi synes. En mer utfyllende test kommer snart på Dinside.no. Vis mer

– Airbnb har gitt uttrykk for at de vil gjøre vesentlige endringer, både i måten de presenterer prisene sine på og i vilkårene. Dette vil komme flere millioner europeiske forbrukere til gode, sier direktør i Forbrukertilsynet, Elisabeth Lier Haugseth.

Her er noen av øvrige endringer:

  • Det skal bli klarere hvordan Airbnb bistår gjester og verter ved en eventuell konflikt, og Airbnb har forpliktet seg til å løse saker i tråd med grunnleggende lovgivning.
  • De gir forbrukerne en mulighet til å klage på Airbnbs forslag til løsning, og eventuelt ta saken videre til domstolene.
  • De fjerner også svært vidtgående ansvarsfraskrivelser for eventuelle skader og økonomiske tap kundene blir påført, slik at ansvarsforholdet blir klarere i vilkårene.
  • I tillegg vil de informere brukerne om relevante endringer i tjenesten, dersom Airbnb velger å fjerne innhold forbrukerne har lastet opp i tjenesten, eller hvis man stenges ute fra tjenesten. Selskapet vil også gi forbrukerne rett til å klage dersom dette skjer.

Airbnb har fått frist til 18. oktober med å foreslå ytterligere endringer. Dersom selskapet ikke følger kravene myndighetene har stilt risikerer de økonomiske sanksjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer