Korttidsutleie

Airbnb-utleie rapportes automatisk

Dette gjør det lettere for deg når du skal betale skatt. Men noe utleie må du selv holde styr på.

UTLEIESKATT: Les om hvordan du rapporterer utleieinntekt til Skatteetaten og hvor mye av det som er skattefritt i saken under. Foto: AFP/NTB Scanpix
UTLEIESKATT: Les om hvordan du rapporterer utleieinntekt til Skatteetaten og hvor mye av det som er skattefritt i saken under. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er noen kroner å tjene på å leie ut hus, hytte eller bil i sommer - du kan til og med unngå skatt.

Nå er det også lettere å få med utleie i skattemeldingen, for fra i år skal alle utleieformidlere rapportere leiedata til Skatteetaten.

Dermed blir din utleie rapportert direkte til etaten, akkurat på samme måte som bankene rapporterer lån og penger på konto, eller arbeidsgiver rapporterer lønnsinntekt, opplyser Huseiernes Landsforbund.

Dette vil både gjøre det lettere for Skatteetaten å finne ut hvem som leier ut, samt lettere for deg å fylle ut skattemeldingen.

Ikke all utleie rapporteres automatisk

Men det er kun korttidsutleie som rapporteres automatisk, altså typisk helge- eller ukesutleie, for eksempel via Airbnb.

Det har ikke noe å si om du leier ut ett rom eller hele boligen - er det korttidsutleie blir det innrapportert til Skatteetaten.

Leieforhold over 30 dager blir, derimot, ikke rapportert, så dette må du holde styr på selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.