Aksjefesten fortsetter - utenfor Norge

Mens mange norske aksjefond er i minus hittil i år, gjør utenlandsfond det til dels fantastisk bra.

S-E-Bankens middelhavsfond har steget over 40% hittil i år!
S-E-Bankens middelhavsfond har steget over 40% hittil i år! Vis mer
Publisert

Hele 16 internasjonale fond som markedsføres i Norge har hatt en avkastning hittil i år på over 30%. Det beste norske aksjefondet, Vesta Teknologi, har hatt en avkastning på respektable 28.96%, men ellers er det tynt i det norske markedet. En lang rekke fond har tapt penger, mest har de fondene tapt som satser spesielt på shipping.

De beste norske fondene

NavnAvk. hittil i årTypeVesta teknologi28.96FrittK-IPA Aksjefond14.83FrittVesta Grønt Norden14.52AMSAvanse Vekst13.65AMSAvanse Finans11.56FrittAvanse Spar9.94AMSStorebrand PensjonSpar9.28FrittStorebrand BarneSpar9.28FrittSKAGEN Vekst9.04AMSAvanse Industri8.74FrittK-Vekst6.81AMSPostbanken Aksjevekst5.91AMS

Selv om de fleste lister (også i DinSide) skiller mellom AMS-fond og andre fond, er det ikke lenger noen skattemessig forskjell på de to fondstypene. Både AMS-fond og frie fond kan nå brukes som "AMS-fond". Det kan forsåvidt også norske enkeltaksjer.

Legg for øvrig merke til at alle disse 12 fondene, de beste av i alt 82 frie- og AMS-fond, har en avkastning som er langt bedre enn å ha pengene i banken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer