Aksjer på Internett: Hvor mye penger må jeg ha? Hvordan går jeg frem? Hvordan handler jeg?

Tjenestene på nettet gjør aksjehandel til en lek - hvem som helst kan klare det. Det er enkelt å registrere seg og det eneste kravet som stilles til deg er at du går gjennom en rutinemessig kredittsjekk. Du behøver heller ikke være millionær for å komme i gang. Du kan handle aksjeposter helt ned til 4.000 kroner.

Publisert

Er du over 18 år og uten betalingsanmerkninger kan du ta del i børsens spennende verden?

Skritt én er å besøke hjemmesiden til den internettmegleren du har valgt. For å bli registrert må du sende inn et registreringsskjema, en bank-/autogirofullmakt og kopi av legitimasjon. Registreringsskjemaet og bankfullmakten kan fylles ut og skrives ut direkte fra nettmeglerens hjemmeside.

Etter at megleren har mottatt disse papirene sender den deg et brev med opplysninger om forretningsvilkår og annen informasjon. Etter at du har sendt brevet i retur innhenter megleren kredittinformasjon om deg og behandler søknaden.

Hvor mye må jeg handle for

Det minste du kan handle på børsen er én aksjepost. Disse koster typisk 10.000 kroner, men behøver ikke koste mer enn omlag 5.000 kroner. Om det er smart å entre markedet med så små beløp er et annet spørsmål.

Jo mindre du handler for jo større prosentandel av hver handelen forsvinner i kurtasje. (Se prislisten)

Planlegger du en langsiktig investering betyr ikke kurtasjen så mye selv om du går inn med små beløp. Men dersom du planlegger å være aktiv bør dine handler i utgangspunktet være av en viss størrelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer