Skattemeldingen 2017

Aksjesparekonto? Dette fradraget kan være feil i skattemeldingen

Du bør i så fall kontakte banken du har kontoen i for å rette opp i problemet én gang for alle.

ASK-FEIL I SKATTEMELDINGEN: Du bør sjekke at skjermingsfradraget for aksjene dine på aksjesparekontoen stemmer i skattemeldingen. Hvis du vil endre skjermingen bør du kontakte ASK-leverandøren din, slik at feilen kan bli rettet opp for framtidige skattemeldinger også. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
ASK-FEIL I SKATTEMELDINGEN: Du bør sjekke at skjermingsfradraget for aksjene dine på aksjesparekontoen stemmer i skattemeldingen. Hvis du vil endre skjermingen bør du kontakte ASK-leverandøren din, slik at feilen kan bli rettet opp for framtidige skattemeldinger også. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Opprettet du aksjesparekonto (ASK) i fjor har kontotilbyderen din ansvar for å rapportere inn til Skatteetaten om utbyttet, gevinsten, tapet og formuen du har på kontoen.

Disse opplysningene skal være forhåndsutfylt i skattemeldingen (tidligere selvangivelsen).

Det ser, imidlertid, ut til at flere ASK-innehavere i visse tilfeller ikke har fått det såkalte skjermingsfradraget på aksjeutbytte utbetalt i 2017, ifølge Skattebetalerforeningen.

- Dette gjelder for deg som overførte aksjer til ASK i fjor, men som fikk utbytte på aksjene før overføringen, sier fagsjef Rolf Lothe.

Skjermingsfradrag er en del av inntekten fra aksjer og aksjefond som er skattefri. Det er kun aksjeinntekten som overstiger skjermingen du må skatte av, og du må selv sjekke at opplysningene om din ASK i skattemeldingen er riktige.

Finner du feil i skjermingsfradraget, bør du ta kontakt med ASK-tilbyderen din og forhøre deg om de har mulighet til å korrigere skjermingen, råder Lothe.

Skjermingen «blir igjen» på ASK-en

Aksjesparekonto (ASK) er en konto hvor du kan kjøpe og selge enkeltaksjer og aksjefond med utsatt skatt. Sparer du i aksjer og aksjefond utenfor ASK, derimot, må du skatte av alle salg og all flytting av andeler. Fristen for å flytte verdipapirene over på en ASK er forlenget til å vare ut 2018.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer