Utlån av aksjer

Aksjetrikset kan gi ekstra avkastning

Sjekk om du kan låne ut aksjene dine, og om dette er noe du bør satse på. Du bør blant annet være oppmerksom på skattereglene.

AVKASTNING: Forbrukerøkonom Silje Sandmæl forklarer hvorfor det er lurt å ha noen sparepenger i aksjemarkedet framfor på vanlig konto. I saken kan du lese hvordan du potensielt kan få enda større avkastning på aksjesparingen din. Video: Stig Fiksdal Vis mer
Publisert

Det var i 2019 at Nordnet lanserte aksjeutlån via sin Investeringskonto Zero, som Dinside omtalte den gang.

Med en slik investeringskonto, også kalt fondskonto, kan du få ekstra inntekt på norske aksjer ved å låne dem ut til institusjonelle investorer, som igjen kan gi deg ekstra inntekt via renteinntekt etter kostnadsfradrag.

Du kan altså selge, kjøpe eller beholde aksjene på kontoen din så lenge du vil. Renteinntekten din baseres på størrelsen på beholdningen din, hvor lenge du har den og etterspørselen etter å låne de aktuelle aksjene.

Reservasjonsrett og fritt salg

Nylig kunne Nordnet for tiende gang gi investeringskonto-kundene som har lånt ut aksjer renteutbetaling:

- For tredje kvartal 2021 betaler vi ut 1 886 528 kroner til våre kunder, hvilket er den nest største utbetalingen siden oppstarten, sier daglig leder Anders Skar.

Det går for øvrig an å ha investeringskonto, men reservere seg mot utlån, samt selge aksjene sine når de måtte ønske, selv om de er med i utlånsordningen.

Så mye ekstra gir aksjeutlån

Men hvor mye kan du egentlig tjene i ekstra avkastning på utlån av dine aksjer?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer