Aksjonerer for kreftvaksine

Vil kreve HPV-vaksine for alle.

Gynkreftforeningen vil gjøre HPV-vaksinen gratis og tilgjengelig for alle. Illustrasjonsfoto: colourbox.com   Foto: Foto: colourbox.com
Gynkreftforeningen vil gjøre HPV-vaksinen gratis og tilgjengelig for alle. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- En fersk undersøkelse viser at åtte av ti nordmenn ønsker denne vaksinen som en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, sier leder av Gynkreftforeningen (Foreningen for gynekologisk kreftrammede), Erna Hogrenning, til DinSide Helse.

Hun står i bresjen for aksjonen som finner sted utenfor Stortinget i dag kl.16.00. Målet er å samle minst 300 kvinner.

- Disse kvinnene skal symbolisere de 300 som får livmorhalskreft hvert år. Vi kommer til å dele ut 72 roser som et symbol på de som tapte kampen i 2005 – det siste året vi har tall for, sier hun.

Under markeringen som er ventet å vare en times tid vil det bli holdt noen korte appeller for å tydeliggjøre hva saken gjelder.

300 rammes årlig

- Markeringen er for å minne politikerne om at vaksinen ennå ikke er tatt inn i det nasjonale vaksinasjonsprogrammet. Unge jenter i Norge får ikke den beskyttelsen mot livmorhalskreft som medsøstre i andre europeiske land får, forklarer Hogrenning.

Hvert år blir 300 norske kvinner rammet av livmorhalskreft, hvorav 80 til 100 taper kampen mot sykdommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer