Akupunktur effektivt mot migrene

Kvinner som satser på akupunktur i stedet for medisiner for å behandle migrene får bedre resultater.

Publisert
Sist oppdatert

En ny forskningsrapport viser at behandling av migrene hos kvinner med akupunktur gir færre symptomer, angrep og plagsomme bivirkninger enn medisiner.

Doktor Gianni Allais og hennes kolleger ved Kvinners Hodepinesenter i Torino står bak rapporten. De fant ut at kvinner som blir behandlet med akupunktur får færre anfall og har mindre behov for smertestillende piller de første fire månedene av behandlingen enn de som blir behandlet med medisiner.

Men det var for godt til å vare… Etter seks måneder var det ingen forskjell i antall hodepiner.

I studien, som ble publisert i forrige nummer av Headache, hadde Allais og hennes kolleger spurt 80 kvinner om å gå til akupunkturbehandling ukentlig i to måneder, og så en gang i måneden i fire måneder. En annen gruppe kvinner fikk behandling med medisiner.

Begge behandlingene hadde en positiv effekt på pasientene, men kvinnene som gikk til akupunkturbehandling hadde færre angrep de første fire månedene.

Snittet lå på 2,3 angrep i gruppen som fikk akupunktur, mens det lå på 2,9 i gruppen som fikk medisiner. Pasientene som fikk akupunktur oppga også at angrepene var svakere, og at de hadde mindre behov for smertestillende piller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer