Akupunktur hjelper mot migrene

Migrenepasienter trenger mindre medisiner og færre sykemeldinger dersom de får akupunktur, viser ny forskning.

Publisert
Sist oppdatert

Vegar K. Vatn

Mennesker som lider av kronisk hodeverk, som migrene, kan få god hjelp av akupunktur. Nålene kan både lindre smertene og korte ned tiden smertene varer med flere dager.

Det viser en studie gjort på 400 pasienter i England og Wales, skriver forskere i British Medical Journal, som svenske Upsala Nya Tidning har lest.

Legene delte pasienter med hodeverk inn i to grupper. I tillegg til vanlig behandling, som begge gruppene fikk, ble den ene gruppen gikk 12 behandlinger med akupunktur. Pasientene førte dagbok over når de fikk hodeverk og hvor kraftig den var. De skrev også ned eventuell medikamentell behandling av plagene.

Sammenligningen av dagboknotatene viste at de som fik både akupunktur og medisiner hadde mindre problemer enn de som bare fikk medisiner.

Dessuten viste det seg at de som fikk akupunktur brukte mindre medisiner, var sjeldnere hos legen og sykemeldte seg sjeldnere og færre dager.

 

Mozon.no, 27.03.2004

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer