Alarm gir forsikringsrabatt

Dersom du har innstallert et forsikringsgodkjent alarmanlegg i boligen din, kan du regne med rabatter på innbo- og villa/hjemforsikringen din. Prisavslaget på forsikringen varierer imidlertid stort mellom de forskjellige forsikringsselskapene.

Publisert

Det koster å installere alarm i boligen din. Men noe av det kan du tjene inn på rabattene du får av forsikringsselskapet ditt. For å få rabatt må du sørge for at alarmen og innstallasjonen er FG-godkjent (godkjent av Forsikringsselskapenes Godkjenningsnevnd).

Storebrand

Storebrands rabatt varierer med innbruddsrisikoen. Det vil si at du får mest rabatt i områder der forsikringsselskapet mener det er mest risiko for innbrudd. Dette betyr at forsikringstakere i Oslo-området, Asker og Bærum samt Drammensområdet kan regne med å få den høyeste rabatten dersom de installerer alarm. For andre byer i Norge som Bergen og Trondheim er rabattene lavere.

Storebrand deler alarmene i tre kategorier: For lokalalarm med utvendig sirene/klokke får du fra 6 til 16 prosent rabatt. For alarm knyttet til alarmstasjon/vaktselskap kan du regne med rabatter fra 12 til 22 prosent. Har du en alarm som både varsler lokalt og hos alarmstasjon kan du få mellom 16 og 26 prosent rabatt. Rabattene gjelder både innbo- og villaforsikringer.

Av Storebrands kunder har omkring 9 prosent av huseierne alarm. Det samme gjelder 3,5 prosent av de som forsikrer leiligheter. Av kunder i Oslo med villaforsikring i selskapet har hele 50 prosent innbruddsalarm i boligen, i følge Storebrands informasjonsavdeling. - Dette skyldes nok at vi er det selskapet som gir størst rabatt til forsikringstakere med innbruddsalarm, mener Jack Frostad i Storebrand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.