Aldri før har så mange studert i utlandet

Storbritannia og USA mest populært, men prisen har økt.

Norske studenter velger seg gjerne Storbritannia, men utenlandsstudenter drar på seg mer gjeld enn tidligere. Foto: Alloverpress
Norske studenter velger seg gjerne Storbritannia, men utenlandsstudenter drar på seg mer gjeld enn tidligere. Foto: Alloverpress Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tall fra Lånekassen viser at det de siste årene er en økning av studenter som velger å studere i utlandet. Men flere burde gjøre det, mener ANSA-president Henriette Thommessen. – Mange har fått med seg at det er mye bonuskompetanse å tilegne seg ved å studere i andre land, som språk, kulturforståelse og internasjonalt nettverk. Dette er etterspurte ressurser i et stadig mer globalisert arbeidsmarked, sier ANSA-president, Henriette Thommessen, til DinSide.

– Vi er også inne i en periode med store ungdomskull i Norge. Antallet som tar høyere utdanning er derfor høyere enn før, men andelen av disse som tar utdannelsen sin i utlandet er stabil. Norge har behov for at enda flere reiser ut, fortsetter hun.

Jobb i utlandet kan være gull for karrieren

Lån og stipend

På alle utenlandsstudier har man krav på støtte. Basisstøtten ligger på 46.250 kroner per semester, og 92.500 kroner per år. Her er det snakk om 40 prosent i støtte og 60 prosent i lån. I første omgang blir stipendet utbetalt som lån, men etter bestått eksamen vil beløpet bli omgjort til stipend.

Du kan også få skolepenger og reisetilskudd, men dette varierer med hvor du skal studere. Du finner mer informasjon om dette her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer