Aldri legg fra deg bilnøklene

Ellers får du mindre erstatning når bilen stjeles.

SLIK: Har du bilnøklene i lomma kan ikke forsikringsselskapet hevde at du ikke har passet godt nok på.  Foto: ALL OVER PRESS
SLIK: Har du bilnøklene i lomma kan ikke forsikringsselskapet hevde at du ikke har passet godt nok på. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var tidlig morgen, og etter å ha parkert bilen like i nærheten kom hun inn i det tomme venterommet hos fysioterapeuten. Kvinnen hang fra seg jakken, antok at resepsjonisten bare var midlertidig borte fra plassen sin, og ble snart kalt inn for dagens behandling.

En halvtime med tøy og bøy senere, kom hun ut igjen i en fortsatt tom resepsjon.

– Resepsjonisten er borte på kurs, forklarte fysioterapeuten da kvinnen betalte.

Hun tok på seg jakken, gikk ut på parkeringsplassen og fiklet etter bilnøklene. Men de var borte. Det samme var bilen. Noen hadde tatt seg inn i det tomme venterommet, stjålet nøklene, og kjørt av gårde med bilen hennes.

Man kan forsikre bilnøkler, men er det noe poeng?

10.000 kroner mindre

Kvinnen hadde forsikringene i orden, og tok kontakt med forsikringsselskapet for å få dekket noe av tapet. Det var da hun fikk ubehagelig overraskelse nummer to: Forsikringsselskapet avkortet erstatningen med 10.000 kroner. Bakgrunnen var forsikringsvilkårene, som forteller at bilnøklene må "oppbevares utilgjengelig for uvedkommende".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer